Wednesday, 6 February 2013

Tutorial : Tukar file ke format PDF


sila ikot step ini ok?

1) Download software ini. www.dopdf.com dan dipersilakan install.

2) Buka file yang telah korang scan and nak tukar formatnye tu.

3)Click File >> Print . Kenapa print? korang bukan nak print pon kan? ye tahu.tahu. hihi. thenmake sure Printer tu 'doPDF' okay? then click la 'Print'

4) Bila dah tekan, dia akan keluar pop up window macam ni. ni die suruh SAVE la ni. kat yang kotak merah tu, korang boleh rename file itu ye. lepas dah settle, click OK!

Nanti begini lah rupa file itu. hihi. kalau nak save a copy pon tak ada masalah.. dah siap!!

Harap tutorial ini membantu! cuba korang check balik checklist yang diperlukan. mana lah tahu kalau ada terlepas pandang. ;D


sumber : http://dhiajohary.blogspot.com/2012/08/tutorial-tukar-file-ke-format-pdf.html

No comments:

Post a Comment

Post a Comment